Most érik a paszternák!

A mai recept: mézes-mustáros csirkemell és rozmaringgal fűszerezett sült zöldségek (krumpli, sárgarépa, paszternák és hagyma).

 

A paszternákot tavaly télen fedeztem fel a piacon. Előtte nem is hallottam róla. Kinézetre nagyon hasonlít a fehérrépára. Az íze viszont sokkal édesebb, teltebb. Ha nem ismeritek, érdemes elolvasni a Mind megette honlapján található bejegyzést a paszternákról (ide kattintva). Remélem, hogy kedvet kaptatok a recept kipróbálásához! 🙂

 

Hozzávalók a körethez 6 főre :

12 kis méretű sárgarépa

3 paszternák

15 kis méretű krumpli

3 kis méretű hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál méz

1 púpozott teáskanál mustár

pár evőkanál olívaolaj

friss rozmaring

1 evőkanál frissen facsart citromlé

 

Hozzávalók a feltéthez :

900 g csirkemell

4 evőkanál mustár

2 evőkanál méz

frissen facsart citromlé (ízlés szerint)

friss rozmaring

olívaolaj

 

 

Jó kóstolást mindenkinek! Na, hogy ízlik a paszternák? 🙂

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »