A hideg idő beköszöntével, jól esik esténként valami meleget enni. Ma megosztom veletek, az egyik őszi-téli kedvencem, a currys hokkaido-tök krémleves receptjét. Ez a fűszeres leves titeket is biztosan átmelegít majd! 🙂 Próbáljátok ki!
Tipp: Mivel a leves nagyon jól fagyasztható, én le szoktam pár adagot fagyasztani. Higgyétek el, nagyon jól jön olyan estéken, amikor nincs kedve főzni az embernek. 🙂
Hozzávalók:
1,5-2 kg hokkaido-tök
1 nagy fej hagyma vagy 2 közepes méretű
500-600 g krumpli
3 gerezd fokhagyma
1 púpozott kávéskanál curry
1 csipet szerecsendió
1 babérlevél
só
vaj
tejföl a tálaláshoz
- Megpucoljuk a hagymát és a krumplit.
- A Hokkaido-tököt megmossuk, félbevágjuk és egy evőkanállal kivájjuk a belsejét. Ezután szeletekre vágjuk és levagdossuk a héját, majd a képen látható módon feldaraboljuk.
- A hagymát felaprítjuk és vajon, egy nagy fazékban, üvegesre dinszteljük.
- Amíg a hagyma pirul, a krumplit nagyobb darabokra vágjuk.
- A hagymához hozzáadjuk a fokhagymanyomóval összetört fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket.
- Folyamatosan kevergetve, lassú tűzön, 10 perc alatt átpirítjuk a krumplit és a tököt.
- Ezután felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a zöldségeket.
- A levest curryvel, szerecsendióval és babérlevéllel fűszerezzük és ízlés szerint sózzuk.
- Kb. 45 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
- Kihalásszuk a babérlevelet és botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.
- Ha esetleg nem lenne elég híg a leves, forraljatok egy kevés vizet és azzal hígítsátok.
- Tálaláskor tejföllel díszítjük.
Tipp: A tejfölt azért érdemes csak tálaláskor hozzáadni a leveshez, mivel tejföl nélkül hosszabb ideig eláll az étel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: