Most érik...

Most érik a Hokkaido-tök!

A hideg idő beköszöntével, jól esik esténként valami meleget enni. Ma megosztom veletek, az egyik őszi-téli kedvencem, a currys hokkaido-tök krémleves receptjét. Ez a fűszeres leves titeket is biztosan átmelegít majd! 🙂 Próbáljátok ki!

Tipp: Mivel a leves nagyon jól fagyasztható, én le szoktam pár adagot fagyasztani. Higgyétek el, nagyon jól jön olyan estéken, amikor nincs kedve főzni az embernek. 🙂

 

Hozzávalók:

1,5-2 kg hokkaido-tök

1 nagy fej hagyma vagy 2 közepes méretű

500-600 g krumpli

3 gerezd fokhagyma

1 púpozott kávéskanál curry

1 csipet szerecsendió

1 babérlevél

vaj

tejföl a tálaláshoz

01

  • Megpucoljuk a hagymát és a krumplit.
  • A Hokkaido-tököt megmossuk, félbevágjuk és egy evőkanállal kivájjuk a belsejét. Ezután szeletekre vágjuk és levagdossuk a héját, majd a képen látható módon feldaraboljuk.

hokkaido-tok

  • A hagymát felaprítjuk és vajon, egy nagy fazékban, üvegesre dinszteljük.
  • Amíg a hagyma pirul, a krumplit nagyobb darabokra vágjuk.
  • A hagymához hozzáadjuk a fokhagymanyomóval összetört fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket.
  • Folyamatosan kevergetve, lassú tűzön, 10 perc alatt átpirítjuk a krumplit és a tököt.
  • Ezután felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a zöldségeket.
  • A levest curryvel, szerecsendióval és babérlevéllel fűszerezzük és ízlés szerint sózzuk.
  • Kb. 45 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  • Kihalásszuk a babérlevelet és botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.
  • Ha esetleg nem lenne elég híg a leves, forraljatok egy kevés vizet és azzal hígítsátok.
  • Tálaláskor tejföllel díszítjük.

Tipp: A tejfölt azért érdemes csak tálaláskor hozzáadni a leveshez, mivel tejföl nélkül hosszabb ideig eláll az étel.

currys-tokkremleves

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!