Most érik a Hokkaido-tök!

A hideg idő beköszöntével, jól esik esténként valami meleget enni. Ma megosztom veletek, az egyik őszi-téli kedvencem, a currys hokkaido-tök krémleves receptjét. Ez a fűszeres leves titeket is biztosan átmelegít majd! 🙂 Próbáljátok ki!

Tipp: Mivel a leves nagyon jól fagyasztható, én le szoktam pár adagot fagyasztani. Higgyétek el, nagyon jól jön olyan estéken, amikor nincs kedve főzni az embernek. 🙂

 

Hozzávalók:

1,5-2 kg hokkaido-tök

1 nagy fej hagyma vagy 2 közepes méretű

500-600 g krumpli

3 gerezd fokhagyma

1 púpozott kávéskanál curry

1 csipet szerecsendió

1 babérlevél

vaj

tejföl a tálaláshoz

Tipp: A tejfölt azért érdemes csak tálaláskor hozzáadni a leveshez, mivel tejföl nélkül hosszabb ideig eláll az étel.

Címkék:
Tovább a blogra »