Saját készítésű csoki trüffel karácsonyra

Ha szeretitek a tömény csokoládét, imádni fogjátok a trüffelt, ami igazából egy több, különböző rétegből álló csokigolyó kakaóporban megforgatva.

A legbelül található krémesen lágy csokigolyót egy ropogós csokiréteg veszi körül, majd jön a selymes kakaópor. Hmmm…

Csokiimádóknak kötelező kipróbálni ezt a receptet!

 

Kedvet kaptatok a trüffel-készítéshez? Jöjjön hát a recept!

 

Hozzávalók kb. 24-27 trüffelhez:

150 g 70%-os jó minőségű étcsokoládé

110 ml habtejszín

20 g méz

20 g vaj (nem margarin)

Hozzávalók a bevonathoz:

200 g 70%-os jó minőségű étcsokoládé

80 g cukrozatlan kakópor

 

Figyelem! A csokikrémnek egy estét a hűtőben kell állnia a golyók elkészítése előtt.

Tipp: Minden golyó után érdemes egy kis kakaóport a tenyerünkre tenni, hogy ne ragadjon a csokoládé.

Tipp: A fazékban maradt csokoládéból, (ha még nem nyalogattátok ki teljesen 😀 ) és a megmaradt kakóporból finom kakaót készíthettek.

Szeretnél saját készítésű finomságokat ajándékozni karácsonykor? A trüffel, díszdobozba vagy celofánba csomagolva, ideális ajándékötlet. 🙂

Vigyázat! Abbahagyhatatlanul finom! Érdemes egyből dupla adagot készíteni. 🙂

Címkék:
Tovább a blogra »