Most érik...

Most érik a répa! – Citromos, korianderes répasaláta

A mai recept: citromos, korianderes répasaláta. A citrom és a koriander friss, hűsítő ízt kölcsönöz a salátának. Tökéletes előételnek vagy húsételek mellé köretnek.

Hozzávalók 4 főre:

600 g répa

fél citrom kifacsart leve

3 evőkanál olívaolaj

friss koriander

őrölt római kömény

 

  • Megpucoljuk és lereszeljük a répákat, majd egy nagy tálba tesszük.

Most jöhet a szósz elkészítése:

  • A citromlevet és az olívaolajat villával elkeverjük egy kis tálban. Ezután ízlés szerint fűszerezzük őrölt római köménnyel és sóval. (Én ehhez a mennyiséghez körülbelül egy lapos teáskanálnyi őrölt római köményt használtam.) Az egészet jól összekeverjük, hogy egy homogén szószt kapjunk.
  • A szószt a reszelt répára öntjük és jól elkeverjük, hogy egyenletesen jusson minden hova. 
  • Megmossuk és apróra daraboljuk a friss koriandert, majd a reszelt répához keverjük.

Mennyi koriander kell a salátába? Vannak akik nagyon szeretik a koriander ízét, vannak akik kevésbé. Sőt vannak akik utálják. A ti ízléseteknek megfelelő mennyiséget tegyetek a salátába. Ha ti abba a kategóriába tartoztok, akik utálják a koriandert, helyettesítsétek friss petrezselyemmel.

  • Kész is a répasaláta! 🙂 Pár órára a hűtőbe tehetitek tálalás előtt, de akár egyből is fogyasztható.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Amint a köszöntőben írtam, a blogot Franciaországból írom. Itt már több hete szezonja van az új répának. A képen látható répákat a helyi piacon vettem.

  2. László Lengyel says:

    Aki ezt a cikket írta az a multikba jár vásárolni,mert csak ott érik a külföldi répa és zöldség .A magyar új répára még várni kell egy kicsit ,mondjuk 1-1 1/2 hónapot .Szóval tájékozodni kellene mielőtt leírunk valamit.Egyébként az ötlet jó .


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!