A mai recept: citromos, korianderes répasaláta. A citrom és a koriander friss, hűsítő ízt kölcsönöz a salátának. Tökéletes előételnek vagy húsételek mellé köretnek.
Hozzávalók 4 főre:
600 g répa
fél citrom kifacsart leve
3 evőkanál olívaolaj
friss koriander
őrölt római kömény
só
- Megpucoljuk és lereszeljük a répákat, majd egy nagy tálba tesszük.
Most jöhet a szósz elkészítése:
- A citromlevet és az olívaolajat villával elkeverjük egy kis tálban. Ezután ízlés szerint fűszerezzük őrölt római köménnyel és sóval. (Én ehhez a mennyiséghez körülbelül egy lapos teáskanálnyi őrölt római köményt használtam.) Az egészet jól összekeverjük, hogy egy homogén szószt kapjunk.
- A szószt a reszelt répára öntjük és jól elkeverjük, hogy egyenletesen jusson minden hova.
- Megmossuk és apróra daraboljuk a friss koriandert, majd a reszelt répához keverjük.
Mennyi koriander kell a salátába? Vannak akik nagyon szeretik a koriander ízét, vannak akik kevésbé. Sőt vannak akik utálják. A ti ízléseteknek megfelelő mennyiséget tegyetek a salátába. Ha ti abba a kategóriába tartoztok, akik utálják a koriandert, helyettesítsétek friss petrezselyemmel.
- Kész is a répasaláta! 🙂 Pár órára a hűtőbe tehetitek tálalás előtt, de akár egyből is fogyasztható.
Amint a köszöntőben írtam, a blogot Franciaországból írom. Itt már több hete szezonja van az új répának. A képen látható répákat a helyi piacon vettem.
Aki ezt a cikket írta az a multikba jár vásárolni,mert csak ott érik a külföldi répa és zöldség .A magyar új répára még várni kell egy kicsit ,mondjuk 1-1 1/2 hónapot .Szóval tájékozodni kellene mielőtt leírunk valamit.Egyébként az ötlet jó .