Most érik az eper! – Panna cotta mentás eperöntettel

A panna cotta egy vaníliás tejszínből készülő, sütés nélküli, olasz édesség. A neve szó szerinti fordításban “főtt tejszínt” jelent. Szezontól függően különböző öntetekkel tálalhatjuk. Mivel itt az eperszezon, én most egy mentás eperöntetet csináltam hozzá.

Villámgyorsan elkészíthető, próbáljátok ki!

Hozzávalók 4-6 főre:

(attól függően, hogy mennyire vagytok torkosak 🙂 )

 

A panna cottához:

5 dl 30%-os habtejszín

1 db vaníliarúd

35 g kristálycukor

3 lapnyi zselatin ( 5-6 g) 

Az eperöntethez:

400 g eper

2 evőkanál friss citromlé

2 evőkanál kristálycukor

friss mentalevél

 

A panna cotta elkészítése:

Tipp: Hogy jobban átvegye a vanília ízét a tejszín, egy éjszakára tegyétek a hűtőbe lábasostól az egészet. Fedjétek le azért valamivel, hogy a hűtőben lévő többi dolog illatát ne vegye át. 🙂

Fontos, hogy a zselatint ne a forró tejszínbe keverjétek, mert úgy elveszíti a kocsonyásító képességét.

A mentás eperöntet elkészítése:

Tálaláskor az eperöntetet a megdermedt panna cottára öntjük. Tetszés szerint mentalevéllel és eperdarabokkal díszítjük.

Címkék: ,
Tovább a blogra »