Tiramisu – Dobjál föl!

Ma egy olasz desszert, a tiramisu receptjét osztom meg veletek.

Kezdjük egy kis szóelemzéssel! Gimiben az olasz szakkörön magyarázta el egyszer a tanárnő, hogy a tiramisu szó jelentése kb. annyit tesz magyarul, hogy “dobjál föl!”(tirare=húzni, mi=engem, sù=fel). Gondolom, hogy az egyik hozzávaló, az élénkítő hatású kávé miatt nevezhették így el. Vagy csak azért, mert annyira finom, hogy pár falat után, egyből jobb kedvre derül az ember. 🙂

 

Hozzávalók 8 főre:

500 g mascarpone

6 nagyon friss tojás

120 g cukor

kb. 6 dl erős kávé

kb. 60 db babapiskóta (~400 g)

cukrozatlan kakaópor

A krém elkészítésével kezdünk:

Jöhet a tiramisu összeállítása! Én egy 30 cm x 25 cm-es tálat használtam.

Jó kóstolást! 🙂

Címkék: , ,
Tovább a blogra »